מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


אשכול לכול חובבי עישון הבשר


עמוד 66 מתוך 67
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 
   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 1998
מספר הודעות: 34334

 #976  נשלח: ב' 21/08/2017 15:55

הלינק למעלה לטבלת זמנים וטמפרטורות לפי נתח לא ממש עובד, אז הנה הטבלה:



_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
(1) הבעות תודה: שי-כ
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 86
מספר הודעות: 3658

 #977  נשלח: ג' 22/08/2017 8:40

Huber
·ערן לא יזיקו תמונות קצת יותר גדולות...
לא ממש הצלחתי לקרוא את הטבלה. נראה לי שרשום 57 על הפיקניה.
לפי הטבלה שאני משתמש זו טמפ. עליונה בטווח של מידיום רייר.
אתה צריך לדעת שבעישון בניגוד לסו ויד יש אפקט של carry over heat.
כלומר החום מהשכבה החיצונית ממשיך לחדור פנימה גם אחרי שהורדת את הבשר מהמעשנת עד שמגיע לאיזון.
בנתח גדול זה אומר עוד 4-5 מעלות. במקרה שלך זה מעביר את הפיקניה עמוק למדיום. וזה בהנחה שהתרמומטר שלך מדויק.
אני עוצר בנתחי בקר "רכים" מעל 2 ק"ג ב 50-51. אל תוריד טמפ. תקצר זמן.
כנ"ל לגבי הנקניקיות. ירקות בכלל צריכים מעט מאד זמן בעשן. עדיף לצלות אותם במהירות.

מציע לך לקרוא על dry brine. אותה תוצאה בפחות זמן ומאמץ.

_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 1998
מספר הודעות: 34334

 #978  נשלח: ג' 22/08/2017 9:34

OferL כתב:
@Huber
·ערן לא יזיקו תמונות קצת יותר גדולות...
·


תלחץ על התמונות ותראה קסם


OferL כתב:
@Huber

אתה צריך לדעת שבעישון בניגוד לסו ויד יש אפקט של carry over heat.
כלומר החום מהשכבה החיצונית ממשיך לחדור פנימה גם אחרי שהורדת את הבשר מהמעשנת עד שמגיע לאיזון.
בנתח גדול זה אומר עוד 4-5 מעלות. במקרה שלך זה מעביר את הפיקניה עמוק למדיום. וזה בהנחה שהתרמומטר שלך מדויק.
אני עוצר בנתחי בקר "רכים" מעל 2 ק"ג ב 50-51. אל תוריד טמפ. תקצר זמן.
·

אז זה אומר שאני זקוק למד טמפרטורה שיכול לשבת בתוך המעשנה, רצוי כזה שיש לו יחידה חיצונית אליה הוא שולח את התוצאות, יש המלצה?


OferL כתב:
@Huber

כנ"ל לגבי הנקניקיות. ירקות בכלל צריכים מעט מאד זמן בעשן. עדיף לצלות אותם במהירות.

מציע לך לקרוא על dry brine. אותה תוצאה בפחות זמן ומאמץ.
·

לצלות? ז"א לבשל אותם לפני בתנור ורק לשים 10-15 דקות במעשנה?

אקרא לגבי DRY BRINE

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד


נערך בפעם אחרונה על-ידי Huber בתאריך ג' 22/08/2017 9:38, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 1998
מספר הודעות: 34334

 #979  נשלח: ג' 22/08/2017 9:37

עריכה
_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 86
מספר הודעות: 3658

 #980  נשלח: ג' 22/08/2017 12:02

Huber
·אכן קסם. אבל משהו באיכות של הצפיה במסך דרך photobucket די ירוד. יחסית לimgur למשל.

אני משתמש במד חום עם שני חיישנים. אחד לתוך הבשר ואחד ליד הבשר.
מדי חום טובים מהזול ליקר
Thermopro tp-8 https://www.amazon.co.uk/ThermoPro-TP-08-Wireless-Thermometer-Barbecue/dp/B014DAVHSQ?tag=quabyvii-21&

https://m.aliexpress.com/item/32621752873.html

Themoworks smoke
http://www.thermoworks.com/Smoke

Fireboard
https://www.fireboard.com/shop/fireboard-fbx11-the...

לי יש את הזול tp8 קניתי ב ali. עמיד ואמין. משדר לי דרך כמה קירות בין המעשנת לחדר הטלוויזיה.
אבל קראתי ביקורות טובות על שני האחרים.

בצליה התכוונתי על גריל. צריבה קצרה אחרי עישון קצר. ירקות בד"כ לא עומדים ביותר מזה.

_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 1998
מספר הודעות: 34334

 #981  נשלח: ד' 23/08/2017 16:21

יש לי ניטור טמפרטורה במעשנה עצמה, אז צריך רק לבשר. הזמנתי את הראשון שהצעת
_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #982  נשלח: ה' 14/09/2017 17:28

משתף בשביל לעורר את השרשור לפני שאני שואל שאלות...
פרסמתי משהו דומה כבר...אבל ביקשו אצלי שוב לאור ההצלחה.. והטכניקה שלי משתפרת


נתח סינטה לבן עטוף באריגת בייקון...שלא יתייבש חלילה...

תמיד הולך טוב עם פירה וכמה כרעי עוף על המעשנת...:)

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #983  נשלח: ה' 14/09/2017 17:31

ועכשיו שאלה: מתכון טוב לפורלים מעושנים?
איזה כבישה כדאי לעשות מראש? אם בכלל? ואיך לעשן?
רוצה שיצא מעושן אך לא יבש ועסיסי-סגנון הפורלים המעושנים של "דג על הדן" מי שמכיר? שמשוגעים אצלי עליהם...

מתוכנן למחר ויש מבצע על פורלים טריים...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 1998
מספר הודעות: 34334

 #984  נשלח: א' 17/09/2017 15:06

יש מישהו נוסף פה שניסה סטייק ואגיו/קובה ביף? לי היה התענוג לנסות בגיחה האחרונה לאמסטרדם, פשוט חלום רטוב לקרניבורים



_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 1998
מספר הודעות: 34334

 #985  נשלח: א' 17/09/2017 15:10

וזה המקבץ האחרון שיצא מהמעשנה שלי בסופש - סלמון טרי, פיקאניה, אסאדו ומבחר נקניניקיות.




_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 691
מספר הודעות: 4880

 #986  נשלח: ב' 18/09/2017 0:49

Huber
·
עשית אותי רעב!
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #987  נשלח: ב' 18/09/2017 19:57

הודעה כפולה בטעות..נמחק...

נערך בפעם אחרונה על-ידי galgo בתאריך ב' 18/09/2017 19:59, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #988  נשלח: ב' 18/09/2017 19:58

גם אצלי בסופ"ש סלמון מעושן...כמעט 3שעות, 90מעלות על שבבי דובדבן... אחרי בריין יבש של חצי יום (היה עדיף יותר..לטובת עוד עסיסיות...אך לא נערכתי בזמן)...יצא טעים ועם צבע מהמם

מתייבש מתחת למאוורר בסלון אחרי חצי יום בבריין יבש שנשטף.... כבר רואים צבע עמוק מהרגיל.

חוסל כל כך מהר שבקושי נשאר השפיץ לצלם.. קיבל צבע ארגמני עמוק אחרי שעתיים וקצת עישון על שבבי דובדבן לטמפ' פנימית של 63 מעלות. 45דקות לפני הסיום גלייז מייפל עם מעט לימון.

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #989  נשלח: ב' 18/09/2017 20:13

וזה לא בדיוק עישון אך יצא מהמם בצבעו, טעים מאד ופשוט להכנה.
סלמון כבוש בסלק.
מבוסס בפרשנות חופשית על המתכון מכאן בשילוב המתכון הזה וקצת טיפים לפשטות בהכנה של גורדון רמזי


הנתח לאחר יומיים כבישה במקרר. עם הפיכה וניקוז נוזלים פעם אחת בלבד באמצע.

ניגודיות הצבעים בחיתוך מרשימה יותר במציאות

מנסה את סכין הפריסה החדשה שלי...(סט של טרמונטינה..מכרמל דיירקט)

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OmerShav
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  May 08, 2016
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 18

 #990  נשלח: ג' 26/09/2017 15:05
מתכונים לנקניקיות

קשור בעקיפין לעישון בשר אבל יש פה המון אנשים עם נסיון,
אשמח לקבל מתכונים לנקניקיות ביתיות.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht