מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


אשכול לכול חובבי עישון הבשר


עמוד 62 מתוך 67
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  61  |  62  |  63  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 
   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #916  נשלח: ה' 01/06/2017 15:07


_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
שי-כ (שי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  May 25, 2009
הבעות תודה: 228
מספר הודעות: 4094

 #917  נשלח: ה' 01/06/2017 20:29

למה פריים ריב? זה נראה כמו נתח אנטריקוט.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #918  נשלח: ג' 13/06/2017 11:06


_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #919  נשלח: ג' 13/06/2017 11:08


_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #920  נשלח: ג' 13/06/2017 11:09


_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Meisar (Meisar Zamir)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Aug 13, 2015
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 13

 #921  נשלח: ב' 19/06/2017 16:21

ביום חמישי מתכוון להכין טונה אדומה במשקל 10 ק"ג שנתפסה היום..אשמח למתכון והכנות לעישון טונה
חיפשתי ולא ראיתי שמעשנים טונה אם מישו ניסה אשמח לתובנות וטיפים.
לטונה יצטרף עוד דג שלם פורל או סלומון שגם לו אשמח לטיפים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #922  נשלח: ה' 22/06/2017 9:55

משתף אתכם ב"שדרוג" קל שעשיתי למעשנת הגז.
אחד הדברים שהטרידו אותי מלכתחילה הן כמויות העשן (ואני מניח החום) שזלגו סביב הדלת שלא הייתה אטומה.
בזבוז עשן וגם אנרגיה ואני מניח שלא תרם לפיזור האחיד בתוך המעשנת.
בכדי לפתור את הבעיה - מצאתי חנות בeBay המתמחה בפתרונות בידוד ואיטום למעשנות. ..
רכשתי פס איטום ייעודי לנושא והתקנתי סביב שולי הדלת.
(בדיעבד - רכשתי פס אולי איכותי מידי וגם רחב מידי - אז חציתי אותו לאורך... וגם החבילה בערך פי 3 ממה שאני צריך - אז אם מישהו רוצה לרכוש את השאר במחיר העלות- אשמח בפרטי)
זה עובד מצוין כפי שניתן לראות בתמונה - למרות שהוא מעט עבה מידי (נדחס במעט לחיצה) ולכן הנעילות המגנטיות המקוריות לא הצליחו להחזיק את הדלת סגורה.
אחרי אלתור ראשוני ע"י קשירה בחוט.. רכשתי זוג ידיות הידוק שהותקנו בקלות ועכשיו הרבה יותר נחמד ונוח (נרכשו מאותה חנות למעלה).
מומלץ בחום לכל מי שיש מעשנת כזו - אין יותר דליפה של עשן מהשוליים אלא רק מהארובה - וגם הנעילה נוחה יותר .


פס איטום - חצי רוחב (חתכתי לאורך)

הרבה פחות עשן דרך הדלת ובעיקר דרך הארובה.

נעילות להידוק

(1) הבעות תודה: Eran23
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #923  נשלח: ה' 22/06/2017 10:18

משתף בקצרה בחלק מהיצירות האחרונות - אני עדיין מתנסה ומנסה....
שפיץ שייטל אחרי בריין יבש ליומיים בוואקום, שטיפה וראב פילדלפיה כמה שעות. 5.5שעות ב90-100מעלות על שבבי חביות אלון\יין והיקורי. הגיע ל61מעלות לערך . יצא מעט סיבי ולא לגמרי מוכן. היה מרוויח משהות של עוד שעה או עישון בטמפ' גבוהה מעט יותר לדעתי.
זה היה לפני האיטום שעשיתי ואני חושד שיציבות הטמפ' במעשנת לא הייתה משהו.. נפילת טמפ' בכל פעם שפתחתי את הדלת להוסיף שבבים...

המלצה חמה לאוכלי ה"גם כשר" ... חמאת שום מעושנת - על בסיס שיפוד שיני שום ששהה מתחת לבשר למשך שעת העישון הראשונה. אחת היצירות היותר מוצלחות שלי ... משמש אותנו לתת טעם וטיבול למאכלים רבים מאז - מטוסטים פשוטים ועד אורז מטוגן קלות ואפילו לטיגון חביתות המדיפות ניחוח מטובל\מעושן...

אגב, תפודים (שהצטרפו לשפיץ שייטל מתחילת העישון) לא יצאו ממש אכילים בסוף התהליך. כנראה שנדרשת הכנה חלקית מראש ושילוב רק לחלק מהזמן בתהליך העישון לספיגת טעמים...


שפיץ שייטל אחרי בריין יבש ליומיים בוואקום, שטיפה וראב פילדלפיה כמה שעות. כמעט 6שעות ב100מעלות על שבבי חביות אלוןיין והיקורי. מעל תפודים ושיפוד שיני שום ששהה שם למשך שעת העישון הראשונה בדרך להפוך לחמאת שום מעושנת.

שפיץ השייטל - יצא טעים אך טיפה מלוח מידי (לא שטפתי מספיק אחרי הבריין היבש) ולא לגמרי מוכן בתחושה. נשפר זמני וטמפ' עישון לפעמים הבאות...

חמאת שום מעושנת - על בסיס שיפוד השום המעושן + תוספת טיבול טוסקנה קלה וכף טימין על 300גרם חמאה הולנדית ושתי כפות שמן זית. מעדן אמיתי.

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #924  נשלח: ה' 22/06/2017 10:25

Meisar כתב:
ביום חמישי מתכוון להכין טונה אדומה במשקל 10 ק"ג שנתפסה היום..אשמח למתכון והכנות לעישון טונה
חיפשתי ולא ראיתי שמעשנים טונה אם מישו ניסה אשמח לתובנות וטיפים.
לטונה יצטרף עוד דג שלם פורל או סלומון שגם לו אשמח לטיפים
·
אני עשיתי 1.5ק"ג פילה סלמון טרי על בסיס טיפים שאספתי כאן בפורום - כבישה במלח\סוכר חום (50/50) 12שעות לפני ההכנה. שטיפה (היטב!) וייבוש למשך שעה-שעתיים - מקבלים צבע ענברי עמוק. ואז הכנסה לכשעתיים עישון על שבבי דובדבן בטמפ' נמוכה (80מעלות לערך) עם זיגוג דבש מומס במעט מיץ לימון וכף יין קינוח. מונח על פלחי לימון. תבנית הנוזלים במעשנת עם מים ושארית יין לבן. לא צילמתי את כל התהליך ובקושי הצלחתי לצלם את התוצר הסופי לפני שנזלל... יצא אחד הדברים הטעימים ועסיסיים ביותר שאכלתי. למרות שהתמונה לא מוצלחת במיוחד. מומלץ בחום !


אחד העסיסיים והטעימים ביותר שאכלתי - התמונה לא משקפת את הגוון המדהים והעסיסיות. מומלץ להקפיד במיוחד על שטיפה יסודית וייבוש לפני תהליך העישון. וגם לא להגזים בזמן העישון בכדי שישמור על עסיסיות.

(1) הבעות תודה: Meisar
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #925  נשלח: ה' 22/06/2017 10:33

אחרון להיום
2.5ק"ג סינטה טרי ועסיסי, שכב בראב חצי יבש טוסקנה\ברביקיו עם חרדל גרגירים שעות בודדות בלבד. עושן איזה 6שעות ב100מעלות על שבבי עץ דובדבן וחביות וויסקי עד טמפ' של 67מעלות.
יצא טעים מאד ורואים טבעת עישון יפה.
יצא טיפה טיפה יבש - לפחות לטעמי (למרות המחמאות שקיבלתי) - בדיעבד הייתי מוציא קצת לפני בכדי להשאר יותר לכיוון מדיום-וול ופחות וול דאן. עדיין היה רך מאד ומלא טעם...




| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 91
מספר הודעות: 3688

 #926  נשלח: ה' 22/06/2017 11:01

galgo
·אתה עושה הרבה עבודה יפה ומעשן היטב. אבל אתה בוחר נתחים שמתאימים לצליה מהירה ולא לעישון ארוך low and slow.

_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 723
מספר הודעות: 4986

 #927  נשלח: ה' 22/06/2017 13:26

OferL כתב:
@galgo
·אתה עושה הרבה עבודה יפה ומעשן היטב. אבל אתה בוחר נתחים שמתאימים לצליה מהירה ולא לעישון ארוך low and slow.


·
לעישון יש שני יתרונות

  • אפשר לעבוד איתו על סוגי בשר שמצריכים טיפול ארוך כמו אסאדו למשל שיושב כמה שעות טובות במעשנת
  • הטעם! ופה נכנסים הבשרים כגון אנטריקוט סינטה עוף ודג שלא צריכים הרבה זמן במעשנת אבל הטעם יוצא חלומי נימוך וכל הסופרלטיבים הידועים


לכן אני חושב שידידנו galgo עושה את השרים למען הטעם ולא בגלל הסיבה הראשונה.

כמובן שזו דעתי הפרטית והאישית בלבד.

נהייתי רעב!
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 91
מספר הודעות: 3688

 #928  נשלח: ה' 22/06/2017 13:55

molvy
·כל מה שרשמת נכון. אבל אם תקרא את הפוסט האחרון שלו תמצא סינטה ב-6 שעות עישון.
זה לא תואם אף אחת משתי האפשרויות שלך.

_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #929  נשלח: ה' 22/06/2017 18:12

OferL כתב:
@molvy
·כל מה שרשמת נכון. אבל אם תקרא את הפוסט האחרון שלו תמצא סינטה ב-6 שעות עישון.
זה לא תואם אף אחת משתי האפשרויות שלך.


תודה חברים.
ראשית-אני עדיין בשלב הלימוד הניסיונות וההתנסויות הראשוני- מאמץ רעיונות והשראה מהפורום הזה ואחרים..ובהחלט משתדל להפיק לקחים ולהשתפר מעישון לעישון וגם לעבור בהדרגה לנתחים יקרים או הדורשים תהליך הכנה מורכב יותר...

שנית, שתי התשובות נכונות... הסינטה המעושנת הייתה ניסיון ראשון לנתח יקר יחסית..שבדרך כלל הייתי עושה בתנור כרוסט. (משהו שמאד אוהבים אצלי) והמטרה הייתה לתת וריאציה במעשנת עם הארומה המיוחדת ובשאיפה עסיסיות ונימוחות מהבישול האיטי הארוך..בהחלט הפקתי לקחים לפעמים הבאות. ואין מצב שאעשה אותה 6שעות שוב...

בשאר הזמן אני משתדל לבחור בנתחים מתאימים (וזולים) יותר. עד כה הכי מוצלח לטעמי היה השפיץ צ'ך/פקאניה. אך עוד יש הרבה מועמדים ברשימה (כולל פרות נמוכות ושלל בעלי כנף או תושבי הים...)
אשמח האמת להמלצות נוספות..לנתחים מתאימים במיוחד? (למרות שבאמת השרשור כאן מלא).
בשאר הזמן כבר יצא לי להעביר כמה עשרות ק"ג של עוף בתצורות שונות שתמיד יוצא מאד מוצלח (בין שעתיים לשלוש בהתאם לגודל החלקים) וגם פסטרמות חזה הודו בטעמים וטכניקות שונות (שיש לי ניסיון ארוך איתן בתנור הבייתי...) ולאחרונה יותר דגים (בעיקר בגלל עלות חומר הגלם הגבוהה).
תמשיכו לשתף במתכונים שיצאו מוצלחים במיוחד וטיפים נוספים. תמיד מעורר השראה..ותיאבון מבטיח להיות תלמיד טוב ...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 91
מספר הודעות: 3688

 #930  נשלח: ה' 22/06/2017 19:07

galgo
·מהתמונות שלך רואים שאתה משתמש במדחום בבשר.
כל מה שאתה צריך לעשות בנתחים שמיועדים לבישול קצר זה להוציא אותם מהמעשנת 10 מעלות לפני רמת המוכנות שרצויה לך. לתת לנתח לנוח 5-10 דק.
למרוח בשמן. מלח פלפל ולצרוב בחום גבוה על גריל/ברנר/כל דבר אחר.
לנוח עוד 5-10 דקות ולפרוס.
זה נכון לסינטה אנטריקוט שפיץ צ'ך ועוד.
מסביב לזה יש אינסוף שילובים של מרינדות בריין ראב רטבים ציפויים הזרקות וכו'.
תנסה כל דבר ותמצא מה אתה אוהב ומה אוהבים אצלך. תהנה!

_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  61  |  62  |  63  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht