מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


אשכול לכול חובבי עישון הבשר


עמוד 47 מתוך 67
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  46  |  47  |  48  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 
   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #691  נשלח: ב' 26/09/2016 16:44

אוריאורנשטיין כתב:
מעדן אמיתי יש הרבה מתכונים ברשת


זה נכון שזה מעדן אמיתי ואני מאוד רוצה לעשות אות זה כל דבר בזמנו

_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דובוב
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 14, 2016
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 19

 #692  נשלח: ב' 17/10/2016 22:01

חברים.אני רוצה ליצור איזה ספר מתכונים לעישון בשר.אשמח אם כול אחד יתרום מנסיונו.וירשום מתכון מומלץשכתוב בקצרה.תודה רבה!
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #693  נשלח: ד' 19/10/2016 18:25


_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
(1) הבעות תודה: Itsik
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimo
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2013
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 75

 #694  נשלח: ו' 21/10/2016 21:53
שאלות לגבי עישון בשר

שלום,
לאחרונה נכנס לי הג'וק להתחיל לעשן בשר , יצא לי לאכול מספר פעמים ואני מאוד אוהב את הטעם , לכן הדבר הראשון שעשיתי זה התחלתי לבנות מעשנתמגניב! (מצב תמונה )

צריך להוסיף:
ארובה עם מנגנון פתיחה וסגירה
פתח קטן בחלק התחתון לכניסה של אויר
מד חום בחלק העליון
רשת באמצע

אשמח לקבל עוד טיפים\ רעיונות להוספה

בנוסף יש מספר שאלות על הכנת הבשר
1. איזה עץ משתמשים לעישון
2. האם שמים את העץ מתחילת ההכנה או שמוסיפים אותו לקראת הסוף

תודה



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #695  נשלח: שבת 22/10/2016 9:50

nimo קודם כל הבנייה של המעשנה מרשימה מאוד
לגבי
איזה עץ משתמשים לעישון
אפשר עם גחלים שזה מעולה אפשר עם עצים יבשים כמו אלון אבוקדו לימון תפוז דובדבן ויש עוד

האם שמים את העץ מתחילת ההכנה או שמוסיפים אותו לקראת הסוף
את העץ מדליקים לפני העישון בשר נותנים למעשנה להתאזן

כמה טיפים

אתה צריך שעון חום שמודד טמפרטורה במעשנה
אתה צריך גם בעת ההפעלה להניח כלי שעליו ירדו הנוזלים כי
זה לא טוב שהם ירדו על הבשר
מקווה שעזרתי בהצלחה

_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
(1) הבעות תודה: nimo
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimo
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2013
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 75

 #696  נשלח: שבת 22/10/2016 10:53

noam3039
·
מד חום הוזמן

לפי מה שקראתי שמים פחמים ועליהם כלי ברזל עם עץ (זה שעושה את העשן )
מעל זה באמצע שמים כלי עם מיים שהבשר לא יתיבש
ולמעלה את הבשר\עוף וכו

האם זה תקין או שיש דרך אחרת מומלצת??

לגבי המעשנת , כמה חשוב לעשות פתח בחלק התחתון ? לכניסה של אוויר

תודה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #697  נשלח: שבת 22/10/2016 11:09

nimo כתב:
@noam3039
·
מד חום הוזמן

לפי מה שקראתי שמים פחמים ועליהם כלי ברזל עם עץ (זה שעושה את העשן )
מעל זה באמצע שמים כלי עם מיים שהבשר לא יתיבש
ולמעלה את הבשר\עוף וכו

האם זה תקין או שיש דרך אחרת מומלצת??

לגבי המעשנת , כמה חשוב לעשות פתח בחלק התחתון ? לכניסה של אוויר

תודה



לגבי המעשנת , כמה חשוב לעשות פתח בחלק התחתון ? לכניסה של אוויר
זה חשוב כי יש ויסות אוויר כלומר סרקולצייה יותר טובה

לפי מה שקראתי שמים פחמים ועליהם כלי ברזל עם עץ (זה שעושה את העשן )
אלו שבבי עץ זה טוב

מעל זה באמצע שמים כלי עם מיים שהבשר לא יתיבש
ולמעלה את הבשר\עוף וכו

לגבי כל עם מיים יש שחולקים על זה ויש שמשתמשים עם זה אבל אני ממליץ על מיים חמים ולא
קרים כי זה מוריד טמפרטורה

כן ואת הבשר שמים מעל

ואני אשמח אם תפרסם עוד תמונות של המעשנה של הבנייה
מקווה שעזרתי
·

_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 91
מספר הודעות: 3688

 #698  נשלח: שבת 22/10/2016 15:47

פתח כניסת אויר הוא חובה אחרת לא תהיה לך בערה. הפתח צריך ויסות כלשהו שמאפשר להגדיל/להקטין את כמות החמצן שמגיעה לגחלים.
זה חיוני לצורך ויסות הטמפ.
יש שמוסיפים וסת אויר גם בארובה. לא הכרחי.
בתחתית צריך כלי שיקלוט את האפר ושתוכל להוציא אותו או דלת בתחתית.
מעל הכלי לאפר צריך רשת שעליה ישבו הגחלים ולא יתכסו באפר.
אתה יכול להסתכל על תמונות של גרילים של וובר ברשת. יש להם מבנה כזה.
צריך להוסיף מדף מתכת בין האש לבשר. הבישול במעשנת כזו בצורת ארונית הוא בחום לא ישיר. לכן לוח מתכת שיחסום חלק מהחום ועליו אפשר להניח כלי מים. החסימה צריכה להיות חלקית כדי שעשן כן יעבור למעלה.
יש לך מקום לשלושה מדפים בגובה שבנית. רק תבנה אותם נשלפים כך שיהיה לך משחק עם גובה הבשר.
עוד דבר שתוכל להוסיף הוא מוט אופקי בחלק העליון שאשר לתלות ממנו נתחים/עופות שלמים.
וגם חור או שניים בדופן בגובה הבשר. להחדרת מדחום עם כבל.

לגבי הבישול עצמו. מים לא משמשים לשמור על הבשר מלהתייבש. הם לא חודרים לבשר.
המים מסוותים את המטפ. שלא יהיו עליות/ירידות חדות וגם יוצרים אפקט של קיטור במעשנת שמקצר את הבישול.
כמו שכתבו אפשר גם בלי. צריך פשוט לנסות.

שבבי עץ שמים בתוך כלי ברזל סגור או מעטפת נייר אלומיניום עם חור קטן אחרת הם נשרפים מהר מאד.
חתיכות עץ גדולות יותר אפשר פשוט להניח על הגחלים.

_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 726
מספר הודעות: 4996

 #699  נשלח: שבת 22/10/2016 19:30

מסכים עם כל העצות של החברה לפני

דבר נוסף שלא הזכירו זה בידוד

מאוד מומלץ לבודד את המעשנת מהסביבה מבחינת טמפרטורה, יש כמה שיטות לעשות את זה והנפוצה ביותר היא להשקיע את המעשנת בתוך מבנה לבנים מבודדות.

הבידוד נותן טמפרטורה יותר יציבה וקלה יותר לבקרה וכמובן חוסכת אנרגיה משמע חיסכון של עצים ופחמים.

בהצלחה ובתיאבון
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimo
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2013
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 75

 #700  נשלח: ה' 27/10/2016 9:01

תודה על כל התגובות ,

המשכתי עם הבנייה (ראו תמונות)

הדבר האחרון שנשאר הוא הפתח אוויר החלק למטה (יבוצע היום )

מה הדרך הכי טובה לשמור על חום לזמן ארוך ?

במנגל רגיל אני משתמש בפחמים של עץ הדר אבל זמן הבערה שלהם נמוך יחסית

יש המלצות לפחמים \ עצים מסוג אחר ??

יש חנויות מומלצות לעץ לעישון ? ואיזה סוג אתם ממליצים להתחיל ?





| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #701  נשלח: ו' 28/10/2016 11:21


_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #702  נשלח: ג' 01/11/2016 10:10


_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #703  נשלח: א' 13/11/2016 8:28


_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html


נערך בפעם אחרונה על-ידי noam3039 בתאריך א' 13/11/2016 17:02, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 726
מספר הודעות: 4996

 #704  נשלח: א' 13/11/2016 16:45

הסרטון בגרמנית

לא הבנתי מה הוא מראה

בכלל לא הבנתי מה לסרטון ולעישון בשר
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #705  נשלח: א' 13/11/2016 17:03

molvy כתב:
הסרטון בגרמנית

לא הבנתי מה הוא מראה

בכלל לא הבנתי מה לסרטון ולעישון בשר


·הסרטון הוחלף
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  46  |  47  |  48  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht