מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


אשכול לכול חובבי עישון הבשר


עמוד 5 מתוך 67
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 
   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #61  נשלח: ו' 21/11/2014 16:48

תודה משה
1 עדיין לא בדקתי איך היא עובדת עם בשר \הכל הימור
2 ממש בקרוב אני יעלה עוד תמונות של שאר החלקים
ובנתיים זאת רק טעימה קטנה ממה שבניתי אבל בסוף
זה יראה מעולה
3 משה אני אשמח אם גם תעלה תמונות של רולדות של פסטרמה מחזה הודו.
לאחר צלייה

_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 691
מספר הודעות: 4880

 #62  נשלח: ו' 21/11/2014 17:07

noam3039
·
העליתי כבר תמונות של הפסטרמות שאני עושה

אבל הפרויקט הבא זה עישון של שלוש קילו דג סלומון..... מקווה להעלות תמונות שיגיע מימושו של הפרוייקט
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #63  נשלח: ו' 21/11/2014 17:44

molvy כתב:
@noam3039
·
העליתי כבר תמונות של הפסטרמות שאני עושה

אבל הפרויקט הבא זה עישון של שלוש קילו דג סלומון..... מקווה להעלות תמונות שיגיע מימושו של הפרוייקט


·בהצלחה משה בטח יצא מעולה אני מחקה בקוצר רוח לראות תמונות של זה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #64  נשלח: ו' 28/11/2014 9:56


  • עוד תמונות מהבנייה של המעשנת שלי
  • פה עשיתי את הרשת לפי הזמנה
  • פה עשיתי את הרשת שלי http://www.xn--6dboifbm.net/






_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #65  נשלח: שבת 29/11/2014 8:25


  • גיזעי עץ אלון שקניתי מאיזה מושב





_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 691
מספר הודעות: 4880

 #66  נשלח: שבת 29/11/2014 14:15

נראה ממש יפה

מחכים לתמונות של התוצאות
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #67  נשלח: שבת 29/11/2014 15:32

molvy
חסר לי עוד חלק לקבל בשבוע הבא ואני אתקין אותו ואז סוף סוף אפעיל את המעשנת

_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shmuelsf
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 03, 2014
מספר הודעות: 9

 #68  נשלח: ד' 03/12/2014 19:02
אל תכעס ,אך זה לא עישון קר.....

עישון קר מתבצע בטמפ' של בין 25-40 מעלות צלסיוס.

בעישון קר אכן מיכל האש נמצא בנפרד מארון העישון אולם המרחק גדול הרבה יותר מהמעשנת של נועם.

קשה ביותר לעשן בטכניקת עישון קר בצורה ביתית.

במעשנת הנ"ל העישון הוא כמובן חם - באיזור ה 100-120 מעלות צלסיוס. המבנה הנפרד מאפשר שליטה טובה יותר באש ובעשן, ומונע כל אפשרות של צליית הבשר בטעות במקום עישונו.
·
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 691
מספר הודעות: 4880

 #69  נשלח: ד' 03/12/2014 19:16

ראשית ברוך הבא לפורום.

אתה צודק שזה לא ממש עישון קר

אבל לדעתי הטמפרטורה שתהייה בדוד של הבשר תהייה בסביבות 60-70 מעלות.

אני מעשן בדוד עם גחלים והמרחק של הבשר מהאש הוא בסביבות 60 ס"מ ואז יש לי בסביבות 100 מעלות צלזיוס כך שנראה לי שבמבנה מעשנת כמו של נועם הטמפרטורה תהייה נמוכה יותר

נמתין שהוא יעשה את הניסוי הראשון ונהייה יותר חכמים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shmuelsf
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 03, 2014
מספר הודעות: 9

 #70  נשלח: ד' 03/12/2014 23:38

היי משה,

אני לא מכיר עישון בטמפ' של 60-70 מעלות. פשוט אין חיה כזאת. אם זוהי הטמפ' שתופק מהמעשנת של נועם אזי משהו לקוי בתכנון.

לדעתי הטמפ' במעשנת של נועם יכולה בקלות להגיע מעל 150 מעלות (תאורטית).

הכל תלוי בכמות הגחלים/עצי העישון, בזרימת האויר (פתיחה וסגירה של השסתום למטה והארובה למעלה). גם כל כלי מכיל נוזל מים /יין / בירה...בחלל העישון יקטין את הטמפ' וימנע תנודות חדות בחום. זה גם ימנע מהבשר להתייבש.

החוכמה בעישון היא שמירה על טמפ' קבועה ואחידה לאורך כל משך התהליך. 100-120 מעלות זה אידיאלי.

שימוש במדחום מדוייק בגובה הבשר הינו חיוני.

לניסיוני אני לרוב משאיר פתחים עליונים /ארובה פתוחים לרווחה ומשחק עם השסתום התחתון(כניסת האויר) מול הגחלים.

לצערי אני מעשן בגריל וובר פחמים כדורי סטנדרטי. הלוואי עלי המעשנת של נועם....
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 691
מספר הודעות: 4880

 #71  נשלח: ה' 04/12/2014 1:58

shmuelsf
·
נשמח לקרוא (מתכונים, הוראות הכנה) ולראות (תמונות) של הדברים שאתה מעשן.

אני גם מעשן בטמפרטורה של 120-100 מעלות כשמדובר בעוף ובאסדו.

אבל למשל דג סלמון עישנתי בטמפרטורה של 70 מעלות. יצא מדהים!

אז אני עובד בניסוי תעייה ותהייה.

נשמח אם תשתף אותנו מניסיונך וממגוון הבשרים אותם אתה מעשן

לילה טוב
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shmuelsf
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 03, 2014
מספר הודעות: 9

 #72  נשלח: ה' 04/12/2014 14:08
היי משה

אשמח לפרסם תמונות של העישון הקרב. מדובר בנתח אנטריקוט על העצם.אני מקווה שבשבוע הבא.

נראה לי שרק דג שמן כמו סלמון או פלמידה יוכל לעבור עישון ב60-70 מעלות. בשר בקר יצטרך יותר מזה.

כמה זמן עישנת את הסלמון בטמפ הנ"ל ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 691
מספר הודעות: 4880

 #73  נשלח: ה' 04/12/2014 17:25
Re: היי משה

shmuelsf
·
הדג היה במעשנת כשעה וחצי.

הוא יובש קודם בציפוי של מלח בישול למשך כל הלילה

לאחר מכן ניגבתי את המלח מהדג והכנסתי אותו למעשנת לשעה וחצי

הוא היה עם העור שלו כך שהוא לא נדבק לרשת של המעשנת.

לא תיבלתי אותו בשום דבר.

העישון עשה אותו מאוד עסיסי וטעים אבל לא דייסתי.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
tomeris (Tomer Israeli)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 04, 2014
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 27

 #74  נשלח: ה' 04/12/2014 18:08
בניית מעשנת

שלום לכולם
בשעה טובה החלטתי לבנות מעשנת
כיום אני לקראת סיום של בניית המעשנת
רציתי לדעת אם מומלץ לבנות מגירה נפרדת מעל הפחמים לגזרי העץ
או שמפזרים אותם ישירות על הפחמים.
תודה תומר.



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
tomeris (Tomer Israeli)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 04, 2014
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 27

 #75  נשלח: ה' 04/12/2014 18:21
מעשנת חדשה

זה עדיין לא הסוף
אני אוסיף עוד קלפה ארובה,פתחי אוורור במגירה, גלגלים וצבע.



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht