מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


אשכול לכול חובבי עישון הבשר


עמוד 36 מתוך 67
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  35  |  36  |  37  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 
   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
Triple-z
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 22, 2007
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 438

 #526  נשלח: א' 20/03/2016 22:14

מבסוט עליה? עדיין מספיקה לך כי נראה שאתה מאוד רציני כבר בתחום..
ממליץ להתחיל ממנה?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #527  נשלח: ב' 21/03/2016 0:32

הכי חשוב להגדיר קודם צרכים כמה מארח גודל משפחה וכו
והדבר השני תתחיל בקטן צבור נסיון וכו
העישון הרבה ניסוי ותהייה בהיבטי שליטה על חום מעשנת וטמפ פנימית של נתח אלא אם אתה קונה מעשנה חשמלית
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דובוב
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 14, 2016
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 19

 #528  נשלח: ג' 22/03/2016 20:29
שוקים

ממש אשמח אם משהו יגיד לי אם שוקי הודו הולכים טוב במעשנת.וכמה זמן
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #529  נשלח: ג' 22/03/2016 22:23

הולך ונוסע .
השאלה של זמן לא נכונה כי אתה צריך להגיע לטמפ פנימית של הנתח במקרה הזה שוקי הודו והזמן מותנה במעשנה מזג אויר כמה פעמים פתחת את המעשנה וכו
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 691
מספר הודעות: 4880

 #530  נשלח: ד' 23/03/2016 2:33
Re: שוקים

דובוב כתב:
ממש אשמח אם משהו יגיד לי אם שוקי הודו הולכים טוב במעשנת.וכמה זמן


·הולכים יופי פירסמתי תמונות באחד השרשורים.

צריך להשרות אותם 24 שעות במים עם מלח וסוכר חום ולאמר מכן להשרות אותם במרינדה

הזמן מאוד תלוי במעשנת ובטמפרטורה שלה אם המעשנת שלך לא עולה על 100 מעלות כשעה וחצי שוקי ההודו מוכנות.

בתיאבון
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 29, 2004
הבעות תודה: 54
מספר הודעות: 1933

 #531  נשלח: שבת 26/03/2016 18:25

היום התנסתי בפעם הראשונה עם המעשנת לקחתי שוקיים עוף לאחר השרייה במים מלח וסוכר למשך הלילה ולאחר מיכן עישיתי את השוקיים בדבש .
שלוש שעות התבשלו במעשנת בטמפרטורה של 120 מעלות, והאמת הטעם היה כמו של נקניקיה
האם זה הטעם שאמור להתקבל אחרי שלוש שעות של עוף מעושן ?

_________________
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
oferlaor (עפר לאור)
מנהל
מנהל


הצטרף בתאריך:
  Nov 10, 2004

מיקום: מודיעין, ישראל
הבעות תודה: 3355
מספר הודעות: 67507

 #532  נשלח: שבת 26/03/2016 18:57

נתחיל מזה שמעשנת מיועדת לנתחים. אם כבר אז רצוי לשים עוף שלם.

לא היתה לי הצלחה עם עוף בבריין - דווקא עם עוף, הבאתי אותו לטמפרטורת חדר, ואז כמה שעות במרינדה של סויה ודבש או סויה וסילן.

כמובן שצריך קוביית עץ (או שבבי עץ) שיעשו את העשן. יש שטוענים שהם צריכים להיות רטובים, אני בד"כ מרטיב לשעה.

אחרי זה צריך לשים את זה פחות משלוש שעות (אחרת זה נהיה יבש) ובטמפרטורה מתאימה (לא זוכר בע"פ). העוף אמור להיות עדיין עסיסי. כן, הטעם יותר קיצוני מאשר סתם עוף אבל לא הייתי קורא לזה טעם של נקניקיה...

_________________
נא לא להאכיל את הטרול
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #533  נשלח: שבת 26/03/2016 23:57

לעניות דעתי התעלמתם מהי הטמפ הפנימית של הנתח והתמקדות בזמן אינה נכונה זה נתון משוער בלבד .
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
oferlaor (עפר לאור)
מנהל
מנהל


הצטרף בתאריך:
  Nov 10, 2004

מיקום: מודיעין, ישראל
הבעות תודה: 3355
מספר הודעות: 67507

 #534  נשלח: א' 27/03/2016 9:32

shuali כתב:

ציטוט:
...


·-שבבים \ קוביות צריכים להיות מושרים במים על מנת שלא ישרפו ויהפכו לפחם עם עשן בטעם של שרוף
-בקשר לזמן, אין חוק "אצבע" זה תלוי בעובי הנתח כי בסופו של דבר זה מוכן ברגע שזה מגיע לטמפ פנימית מתאימה. אפשר להגיע לטמפ הנל תוך שעה (חום גבוה) ואפשר גם ב4, ההמלצה בדרך כלל לעישון חם זה בין 100 ל130 מעלות


·קראתי על זה לא מעט. עשו על זה בדיקות. כושר הספיגה של העצים לעישון לרוב מאוד נמוכים, כך שתוך שעה השרייה כנראה שלא נספגים הרבה נוזלים.

בכל מקרה, גם אני עושה כך, למרות שקראתי שיש הרבה שפשוט שמים את העץ בפנים וזה עושה בדיוק את אותה העבודה...

_________________
נא לא להאכיל את הטרול
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 86
מספר הודעות: 3658

 #535  נשלח: א' 27/03/2016 10:23

משתמש בשבבים בתוך כלי מתכת סגור או מעטפת אלומיניום.
השיטה הזו מונעת מהשבבים לבוא במגע עם אש והם מחזיקים זמו ארך יותר.
משרה אותם במעט מים כדי להאט עוד יותר את הבעירה ולמנוע מכת עשן חזקה מדי בתחילת הבישול.

_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #536  נשלח: א' 27/03/2016 12:26

בתחילת הדרך השריתי את השבבים במים /בירה לפני הכנסתם לעישון
כיום עברתי לצאנקים קטנים של עצי הדר ולא מרטיב כלל .
ממליץ לבחון מחדש את סוגיית הרטבת השבבים זה מיתוס ידוע אבל בעצם העשן נובע מאדי המים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 19, 2008
הבעות תודה: 50
מספר הודעות: 539

 #537  נשלח: א' 27/03/2016 12:43

מסכים עם אורי, לדעתי השבבים הרטובים גם מורידים טמפרטורה במעשנה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 19, 2008
הבעות תודה: 50
מספר הודעות: 539

 #538  נשלח: א' 27/03/2016 13:57

נאלצתי לחפש הוכחה... הנה
http://amazingribs.com/tips_and_technique/mythbust...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #539  נשלח: א' 27/03/2016 15:32

צלעות "פרה נמוכה"
הבשר פשוט נפל מהעצם . היה נהדר ופשוט נגמר מהר
זה ודגים איני בודק טמפ פנימית אלא יש כללים אחרים





| פרופיל | שלח הודעה | חפש
oferlaor (עפר לאור)
מנהל
מנהל


הצטרף בתאריך:
  Nov 10, 2004

מיקום: מודיעין, ישראל
הבעות תודה: 3355
מספר הודעות: 67507

 #540  נשלח: א' 27/03/2016 16:17

אני זורק אותם על הגחלים...

איזה כלי מתאים לדבר כזה? בכלל לא חשבתי על שימוש בכלי...

_________________
נא לא להאכיל את הטרול
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  35  |  36  |  37  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht