מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


אשכול לכול חובבי עישון הבשר


עמוד 12 מתוך 67
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  11  |  12  |  13  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 
   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #166  נשלח: ג' 05/05/2015 12:06

שלום
החלטתי היום לעשן נתח שפיץ שייטל לראשונה
לפני כניסה למעשנת עם תערובת יבשה ושמן זיית לפני .




| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #167  נשלח: ג' 05/05/2015 12:49

אוריאורנשטיין כתב:
שלום
החלטתי היום לעשן נתח שפיץ שייטל לראשונה
לפני כניסה למעשנת עם תערובת יבשה ושמן זיית לפני .


בהצלחה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #168  נשלח: ג' 05/05/2015 14:35

דיווח מ"השטח "
רציתי יותר מדיום אבל יצא נהדר התווה לזה יין מלך ארגמן 2009 יקב נעמן
יצא נהדר



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #169  נשלח: ג' 05/05/2015 14:37

כך זה ניראה


| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #170  נשלח: ג' 05/05/2015 15:10

לא בדיוק ברור לי איך ?
אשמח אם תבהיר כיצד ?
שמרתי על חום מעשנת 110 ממוצע משך זמן מהנחה כשעה ו40 .זה אכן עלה לי טמפ פנימית ל70 אבל הוצאה מוקדמת מידי זה לא היה מוכן
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Triple-z
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 22, 2007
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 438

 #171  נשלח: ג' 05/05/2015 15:13

רצוי להשתמש במדחום בשר עם חוט ופרוב כזה שדוקרים בבשר כדי להוציא את הבשר שמגיע לטמפ הפנימית הרצוייה.
יש כזה באיקאה ב50 ש"ח. ובאיביי ביותר זול מניח
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #172  נשלח: ג' 05/05/2015 15:26

יש לי מדחום ואני משתמש בו
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Triple-z
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 22, 2007
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 438

 #173  נשלח: ג' 05/05/2015 15:27

נעוץ בבשר? בדקת שהבשר הגיע לטמפ הרצוייה באמצע הנתח (ע"י הדקירה?)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #174  נשלח: ג' 05/05/2015 15:38

יש לי מדחום שנעוץ בבשר [לא נידרש לפתוח את המעשנה ועם מד חום נחמד בחוץ [ניקנה בחול ]
הבעייה היא טעות שאני עושה כניראה בסיסית אחרת .

הוצאת הבשר בטמ 60 הוא לא היה מוכן לאכילה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Triple-z
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 22, 2007
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 438

 #175  נשלח: ג' 05/05/2015 15:40

יכול להיות שבשלב מסויים יש צורך לעטוף בנייר כסף, הרבה מתכונים שראיתי ביוטיוב עושים ככה.
מניח גם שצריך גוש יחסית עבה ונתח עם שיוש טוב שמתאים לזה, מבחינת בקר האמריקאים מעשנים הכי הרבה בריסקיט שזה חזה בקר.

אולי הנתח פשוט לא כזה מתאים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 19, 2008
הבעות תודה: 50
מספר הודעות: 539

 #176  נשלח: ג' 05/05/2015 15:59

השרת את השייטל לפני העישון ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #177  נשלח: ג' 05/05/2015 17:12

השתמשתי הפעם בתערובת יבשה כשעתיים לפני ,וללא השרייה של הבשר.
יתכן שיש לי טעות בסיסית בתהליך עצמו אפרט ואם יש לכם הערות /המלצות אשמח לשמוע :-
מדליק את הפחמים בקופסת הדלקה חיצונית ,כשהם בוערים היטב ,שם במעשנת, באמצע עיגול גחלים שמסודרים בצורת מעגל ,שם מים רותחים בכלי איסוף הנוסלים וסוגר.
בהגיע חום במעשנת לקטע שמסומן באפור [חום מעשנת כ]110 מעלות [שם את שבבים חופן שהרטבתי כשעה לפני ,אז מניח את הבשר במעשנת כשבתוכו המד חום תקוע למשך זמן שתיכננתי ולמידת החום הפנימית של 65 מדיום וול .
מנסה לשמור על חום מעשנת של כ110 120 מעלות .
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #178  נשלח: ג' 05/05/2015 17:42

תודה שאול על ההתייחסות
בהנחה שלא הערת לי על התהליך והמד חום שלי תקין [חדש והכנסתי אותו אני מאמין כפי שצריך אז עולה שאלה אחרת :- מה מוביל זמן או חום פנימי הנתח עלה מהר מאד לחום של 60-65 כחצי שעה אחרי הנחה בדקתי ולא היה אכיל ולכן השארתי
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 691
מספר הודעות: 4880

 #179  נשלח: ג' 05/05/2015 17:52
אני עובד לפי הטבלא המצורפת

קיבלתי אותה עם הטרמומטר האלחוטי שרכשתי.

מקווה שהמספרים ברורים

חשוב שהטמפ' של המעשנת לא תעלה על מאה מעלות צלזיוס כך מקבלים עישון איטי.

ככול שהנתח יותר דק הוא מושפע מהטמפרטורה בחוץ יותר

צריכים לוודא שהקצה המודד של הטרמומטר יהיה במרכז החלק הכי עבה בבשר


אמנם הנתונים במעלות פרנהייט אבל אני סומך על יכולות ההמרה שלכם

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 19, 2008
הבעות תודה: 50
מספר הודעות: 539

 #180  נשלח: ג' 05/05/2015 18:33

אני משתדל להקפיד על 58...
אגב - מוזר שהם מציינים פרה נמוכה מדיום.. תמיד הבנתי שהוא חייב להיות well done..
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  11  |  12  |  13  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht